Keski-Suomen Vasemmiston piirikokousti Saarijärvellä 3.12.2016

KESKI-SUOMEN VASEMMISTON PIIRIKOKOUS SAARIJÄRVELLÄ 3.12.201615349632_1276373659102987_7135555242930496034_n

Keski-Suomen Vasemmiston piirikokous esittää Vasemmistoliiton puoluevaltuustolle, että se asettaisi europarlamenttiedustajansa  Merja Kyllösen Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi vuoden 2018 presidentinvaaleissa.

Piirikokous Saarijärvellä sujui kaikilla tavoin sopuisissa merkeissä, paikalla oli viitisenkymmentä osallistujaa, jotka edustivat 16 yhdistystä. Kansanedustaja Jari Myllykoski selvitti eduskuntatyön nykytilaa ja vasemmiston asettamia tavoitteita.  Tuleviin kunnallisvaaleihin suunnattiin puolueen asettamien lähtökohtien pohjalta. Kokous valitsi piirijärjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2017 Eila Tiaisen Jyväskylästä ja varapuheenjohtajiksi Sirpa Martinsin Äänekoskelta sekä Paula Rastaan Jyväskylästä.  Piirihallitukseen valittiin Jari Väätäinen Äki, Mervi Oksanen Äki, Tapio Heimonen Äki,
Juho Kautto Äki, Jouni Ryynänen Laukaa, Ahti Järvinen Laukaa, Tiia Lehtonen Laukaa, Olavi Valkonen Konnevesi, Ari Ahlgren Jkl, Vesa Välilä Jkl, Arja Hokkanen Jkl, Matti Pöppönen Jkl, Marjut Pollari Suomenselkä, Irma Hirsjärvi Jkl, Matti Leino Jkl, Jorma Muhonen Jkl, Arja Paakkanen Jämsä,
Vesa Plath Jkl, Helena Kurvinen Multia. Varajäseniksi Kumpulainen Viljo Laukaa, 
Kautto Katariina Laukaa, Ari Kinnunen Suomenselkä, Seppo Nykänen Jkl, Aarne Vesterinen Jkl, Eeva Raunio Jkl, Hannu Hokkanen Jkl, Mimmi Pietiläinen Jkl,  Antti Nevalainen Jkl, Kari Jokinen Jkl. Muina kutsuttuina piirihallituksen kokouksiin ovat K-S:n Liiton vpj.Marja Leena Makkonen, KSSHP hallituksen jäsen Tuula Nieminen, puoluevaltuuston jäsenet Paul Abbey ja Rosa Heikkinen, puolueen työryhmien jäsenet ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä Matti Vesa Volanen. 

Piirikokous hyväksyi oheisen kannanoton ajankohtaisiin aiheisiin:

KESKI-SUOMEN VASEMMISTO: SUOMEN TILA ON HÄLYTTÄVÄ

Vuosi ennen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa yhteiskunta on eettisesti ja moraalisesti sekasortoisessa tilassa. Tulevana tiistaina, itsenäisyyspäivänä, kaduilla marssii ennätysmäärä äärioikeistolaisia, avoimen fasistisia järjestöjä, enemmän kuin koskaan 1930-luvun jälkeen.

Sananvapaus uhattuna

Saamme yhä enemmän näyttöä siitä, että pääministeri on omilla toimillaan kyseenalaistanut riippumattoman median sananvapautta. Pääministerin Yleen kohdistamat toimet rapauttavat sekä luottamusta kansalliseen mediaan että kansainvälistä Suomi-kuvaa.

Hallituksen tyly linja

Hallituksen toimet rakentavat pelon, turvattomuuden ja epävarmuuden yhteiskuntaa. Hallituksen esitysten valmistelu on ollut ennenkuulumattoman tökeröä, asenteellisesti ihmisarvoa alentavaa, kiireellä pilattua ja epäjohdonmukaista. Lisäksi hallitus on joutunut toistuvasti perumaan lakiesityksiään perustuslain vastaisina. Hallituksen päätökset ovat lisänneet köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Sen tulonjakopolitiikka siirtää varoja köyhiltä rikkaille.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjanmuutos?

Suomi on ollut kansainvälisissä suhteissa rauhanrakentaja ja sen panosta mm. rauhanturvaamistoiminnassa on arvostettu ympäri maailman. Puolueettomuus ja hyvät naapurisuhteet ovat olleet Suomen erityisosaamisen alue. Nyt linjassa on tapahtunut jyrkkä käänne. Esimerkiksi lokakuussa 2016 Suomi äänesti muista ydinaseettomista valtioista poiketen tyhjää, kun YK:n yleiskokouksen alaisessa aseistariisunta- ja turvallisuuskomiteassa tehtiin päätöstä ydinaseiden kieltosopimusta koskevista neuvotteluista.

Kun tietää, kuinka kauan hyvinvointivaltiota ja uskottavaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa on rakennettu, nousee väistämättä esiin kysymys, kuinka kauan kestää viime vuosina aikaan saadun tuhoisan sotkun siivoaminen ja erityisesti kansalaisten luottamuksen palauttaminen demokratiaan.
Keski-Suomen Vasemmiston piirikokous